Legia sa nevzdáva, chce sa obrátiť na CAS

11.08.2014 Celý región

Varšava 11. augusta (TASR) - Poľský futbalový klub Legia Varšava sa nevzdáva šance štartovať v Lige majstrov a chce sa obrátiť na Športový arbitrážny súd (CAS). Európska futbalová únia (UEFA) minulý týždeň vylúčila Legiu z tohtoročnej edície LM pre neoprávnený štart hráča v odvetnom zápase 3. predkola proti Celticu Glasgow.

Stalo sa tak aj napriek tomu, že poľský šampión zvíťazil najskôr na domácej pôde 4:1 a následne triumfoval aj v Celtic Parku 2:0. Výsledok druhého stretnutia však UEFA skontumovala 3:0 v prospech škótskeho majstra. Do baráže o účasť v skupinovej fáze LM tak postúpil Celtic.

Prezident Legie Boguslaw Lesnodorski pre portál sport.pl uviedol, že klub sa obráti na CAS okamžite potom, ako od UEFA dostane písomnou formou rozhodnutie o verdikte. "Dnes (v pondelok) by sme mali dostať vyrozumenie od UEFA. Odvolanie na CAS podáme v utorok," uviedol Lesnodorski.

Majiteľ poľského klubu Dariusz Mioduski sa otvoreným listom v nedeľu pokúsil presvedčiť Škótov, aby sa vzdali miesta v prospech Legie dobrovoľne. Vedenie Celticu túto výzvu podľa očakávania odmietlo. "Nie je to naša záležitosť. O celej situácii rozhoduje UEFA a jej orgány," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení glasgowského klubu.
 

Vyberte región